Holding Bouygues (corporate headquarters) – Paris, 2004

Unlike most projects of this kind, here the main constraint was to meet the wishes of the client not to open this garden up to the public, and therefore to create a strictly contemplative garden. The project was based on the creation of a sophisticated space nonetheless made of simple things, mixing art (sculptures, raku) static objects and plants (seasonal blossoms and majestic deciduous trees). A plant wall closing the setting and breaking the height of the enclosures became a centrepiece for guests entering the atrium of the building.

Program

Landscape design of the patio for Bouygues’ Paris headquarters.

Client

BOUYGUES

Team

INTERSCENE – Thierry Huau - Landscape architect
Swanke Connell Hayden Vidal - Architects

Status

Realized Project